bestuur
foto: Johan Bosma - Fotostijl

 

Jaap Bovendorp

voorzitter. Jaap is een van de initiatiefnemers van de mariniers business club. Hij diende van 1996 tot 2000 als Kort Verband Vrijwilliger bij het Korps Mariniers. Na zijn diensttijd bekleedde Jaap verschillende managementfuncties binnen de Energiesector en studeerde hij bedrijfskunde aan Nyenrode business University. Momenteel is Jaap werkzaam als interim-manager in Gas- en Olie gerelateerde bedrijven. Wat Jaap als marinier vooral leerde is dat er geen brug te ver of berg te hoog is om je doel te bereiken.
‘Er zijn een heleboel zaken waar je vooraf misschien wat tegenop ziet en die niet te doen lijken maar dat kan wel. Meestal is het een kwestie van gewoon beginnen, doorzetten en natuurlijk vooruit blijven kijken.’ 

foto: Johan Bosma fotostijl

Frank van Loo

penningmeester en dagvoorzitter. Frank is in het dagelijks leven eigenaar van een Assurantiekantoor in Rotterdam en houdt zich als financieel adviseur bezig met verschillende verzekeringen (particulieren, MKB, AOV en pensioen). Frank volgde zijn opleiding in 1993 bij de Van Ghentkazerne in Rotterdam. Hij diende daarna bij het eerste mariniersbataljon (11de Infanteriecompagnie). 
‘Ontwikkelingen in het familiebedrijf deden mij besluiten me op het verzekeringswezen te richten en niet meer bij te tekenen bij het Korps Mariniers. Afzien, doorzetten en het nakomen van afspraken zijn eigenschappen die bij mij binnen het Korps verder zijn ontwikkeld. Deze kwaliteiten zijn in het verzekeringen-vak (als intermediair) erg belangrijk. Het is mij een eer om als een betrouwbaar persoon gezien te worden.’’

foto: Johan Bosma fotostijl

Barry Oostra

programmering. In het dagelijks leven is Barry werkzaam als business consultant bij Salvéos Management & Consultancy. Barry is voornamelijk werkzaam als interimmanager voor zorgorganisaties of gemeenten. Hij diende als Kort Verband Vrijwilliger van 1995 tot 1999. Barrry volgde verschillende trainingen zoals de berg- en koudweer training. Ook werd hij uitgezonden naar Voormalig-Joegoslavië. 
‘’Ik neem in mijn huidige werk veel mee van mijn ervaring bij het Korps Mariniers. Nu ben ik vooral bezig met procesoptimalisatie en om teams te herstructureren en zich verder te laten ontwikkelen. Ik val dan vaak terug op zaken die ik bij defensie leerde en geef ook vaak voorbeelden hoe ik toen al leerde creatief, innovatief en flexibel te handelen. Wat ik nu ook nog vaak als voorbeeld geef is dat je beter en sterker bent in een team dan als individu.’’

foto: Johan Bosma fotostijl

 


Paul van Loo

secretaris – administratie. Paul kwam in 1992 op als dienstplichtig marinier. Na zijn opleiding aan de Van Ghentkazerne haalt hij zijn groot rijbewijs en is als chauffeur verbonden aan de verschillende opleidingsklassen in Rotterdam. Paul is binnen de businessclub verantwoordelijk voor het bijhouden van het deelnemersbestand, penningmeester- en secretariaatstaken en andere hand- en spandiensten. 

 

 


Kees Amsterdam

Journalist Kees Amsterdam diende van 1994 tot 1999 bij het Korps. Hij werd uitgezonden naar Voormalig-Joegoslavie, volgde Koud weer en Jungle training en verbleef 9 maanden in de West. Kees houdt zich binnen het bestuur bezig met Media-aangelegenheden.